mandag den 8. august 2016

Grillet polenta

Polenta er en italiensk måde at sige 'majsgrød' på. Det lyder unægtelig VÆSENTLIG bedre. Men smagen er selvfølgelig den samme. Polenta smager af ingenting, medmindre man tilsætter noget smagsgivende som f.eks. parmesan eller revet citronskræl, men denne grillede version er lækker f.eks. til mexicansk mad.

12 dl vand
salt
140 gr. polenta
4 spsk smør
1/2 dl olivenolie

Kog vandet op, og tilsæt salt - ca. 1 tsk. Skru ned for blusset, så det småkoger, og kom polenatien i under omring. Rør jævnligt i det i 5 minutter - mere og mere efterhånden som det tykner. Tag det fra blusset og tilsæt smørret. Hæld polentaen ud i et fad - laget skal være ca. 2 cm. tykt. Lad det stå ved stuetemperatur i ca. 1/2 time, og tænd så grillen på 300 grader. Hæld olivenolien over, og grill hele molevitten til overfladen har smukke brune pletter og er sprød - det tager 10-15 minutter, hold øje med det hele tiden. Rigtig fin til mexicansk mad (synes jeg, men jeg er heller ikke mexicaner).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar