torsdag den 15. september 2016

Müslibar med chokolade


Havde ved en fejl indkøbt groftvalsede havregryn, og selvom den havregrynsgrumpfende familie tog det ret pænt, så kunne jeg godt se, at det ikke var holdbart at sætte dem på den diæt ret længe. Man skal ikke eksperimentere med andre folks morgenrutiner medmindre man er i besiddelse af en helt særlig dødsforagt. Jeg lavdede derfor en flok müslibarer af havregryn - helt plain. Man kan jo hælde nærmest alt i müslibarer - som f.eks. de her, men her er en nærmest 'nude' version. Med chokolade på, dog. Jeg elsker muscovadosukker og havde tilfældigvis noget i skabet, men farin eller almindeligt sukker kan også sagtens bruges. Muscovadosukker har en fantastisk krydret smag.

20x30 cm form

150 gr. smør
150. gr. muscovadosukker
2 spsk. fast honning
1 tsk. vaniljesukker
1/2 citron (fintrevet skal)
350 gr. groftvalsede havregryn
100. gr mørk chokolade

Smelt smør og sukker sammen med honning, det skal være en helt homogen karamelmasse, uden sukkerkrystaller. Rør i det undervejs. Tilsæt vaniljesukker og fintrevet citronskræl, og kom så havregrynene i. Bland det hele rigtig godt rundt. Beklæd en 20 x 30 form med bagepapir og pres massen fladt ud i formen. Hvis du har en lille latexhandske et sted, så er det nu du skal tage den frem og gøre det med den på - det giver nemlig en god fornemmelse af tykkelsen, uden at du bliver klistret ind i havregryn og karamel. Sæt det i ovenen og bag det ca. 25-30 minutter ved 180 grader (kold ovn) - hold øje med det!

Tag det ud af ovnen og formen og lad det køle af på bagepapiret. Læk en hel plade mørk chokolade over med det samme, og når den er smeltet i løbet af et par minutter, så pensl den ud i et tyndt lag. Når det hele er kølet af, så skær det i passende stykker. Jeg eksperimenterede med at skære den varm - det bliver ikke godt. Den skal være kold. Opbevar i tætsluttende dåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar