fredag den 9. september 2016

Rejer og annanas i rød karry-kokos-sauce

Det her er en mild og fin karryret - du kan selv dosere chilien! Rejer og ananas er en overraskende god kombination. Det bliver bedst med frisk ananas, men dåseannanas går altså også an. Det ser fint ud med halefinnen på rejerne, men det er helvede for børnefamilien når det skal spises, så måske skal du gå efter det praktiske og fjerne dem på forhånd. Jeg gør det hvis jeg har god tid (haha, jeg tror det er sket en gang..). Hvis du synes det er sjovt, så vil jeg anbefale dig at lave din egen karrypasta, det smager helt anderledes end det færdige. Men det færdige går altså også an!

1 dåse kokosmælk 400 ml
1 tsk. rød karrypasta (eller færdigkøbt)
2 spsk. fiskesauce
2 spsk. østerssauce
400 store rejer - f.eks. tigerrejer, pillede
1 skive frisk ananas uden stok, skåret i små stykker (eller en lille dåse uden saft)
1 tsk. sukker
saften af 1 lime
1 spsk tamarind opløst i 1/2 dl vand (kan udelades)
chili efter smag

Varm kokosmælken op, opløs karrypastaen heri, og tilsæt fiskesauce og østerssauce. Lad det koge op, og tilsæt tamarindsaft (hæld det opløste tamarind gennem en fin sigte og kassér frugtkød og kerner), sukker og saften af en limefrugt. Lad det simre i ca 10 minutter. Tilsæt rejerne og lad det koge op, tilsæt herefter annanas og rør rundt. Smag til, og juster eventuelt med salt, sukker, mere lime. Spis straks med jasminris til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar