onsdag den 28. september 2016

Lammekødboller i pære


Jaja, jeg vil gerne indrømme at det lyder mærkeligt. Men det er det faktisk ikke - eller også er det - det smager i al fald godt. Saucen er frugtet, men ikke sød. Kødbollerne smagfulde og der er granatæblekerner og friskhakket koriander drysset over.

Kødboller:
400 gr. lammekød (hakket)
1 løg
1 tsk stødt allehånde
1 fed  hvidløg
1 æg
1 dl rasp
1 dl mælk
3/4 tsk salt
1/2 bundt koriander, hakket fint

Pæresauce:
1 løg
1 grøn pære
1 spsk revet ingefær
1/2 citron (saft + skræl)
3-4 dl fond

olie til stegning, salt og peber

1 granatæble
1/2 bundt koriander, hakket

Begynd med kødbollerne. Hak løget fint, og kom kød, løg, allehånde, presset hvidløg, 1 helt æg, og salt ned i en skål og ælt det godt sammen (hvis du har en røremaskine, så brug den, det bliver farsen bedre af). Tilsæt rasp og mælk, og når det hele er kørt godt sammen, så tilsæt hakket koriander. Lad farsen stå 20-30 minutter inden du steger den.

Lav nu saucen - hak løget og den grønne pære, og steg det i et par minutter til løgene bliver glasagtige. Tilsæt revet ingefær og saften af en halv citron. tilsæt fond og lad saucen koge i ca. 20 minutter. Smag den til med salt og peber og revet citronskræl, tilsæt evt. 1/2 tsk sukker. Blend den, og sæt den til side.

Varm en generøs mængde olie op på en pande og når den er varm steges små valnøddesstore kødboller af lammefarsen. Steg af flere omgange, og sørg for at de bliver pænt brune. inden servering hældes saucen over, og det hele koger sammen i et par minutter. Drys granatæblekerner over og hakket koriander.Ingen kommentarer:

Send en kommentar