mandag den 5. september 2016

Thebirkes med grove havregryn og remonce

Disse thebirkes med havregryn lægger sig lige lunt i mellem thebirkes og grovbirkes. Der er hvidt mel og grove havregryn i dejen, remonce i, og så er de drysset med birkes. De tager sin tid at lave, dejen skal ind og ud af køleskabet mange gange og den skal have tid til at køle helt ned ind i mellem.

12-15 stk.

Thebirkes:
2 1/2 dl koldt vand
25 gr. gær
10 gr. sukker
10 gr. salt
1 æg
ca. 350 gr. hvedemel
100 gr. grove havregryn (eller andre flager)
250 gr koldt smør til at rulle med
50 gr. mørke birkes

Remonce:
100 gr. smør
100 gr. sukker

Rør gæren ud i vandet, tilsæt salt, sukker og æg, og derefdter hvedemelet og de grove havregryn. Rør det godt sammen til en ret fast dej. Pak dejen ind, og læg den på køl i en halv time.

Tag smørret ud af køleskabet og bank det ud til en firkant på ca 15 x 15 cm. Tag dejen ud, og rul den ud til en firkant på ca 30 x 30 cm. Læg smørret på dejen, og fold den helt ind over, så smørret er helt dækket. Rul det ud til et rektangel på ca 1/2 cm tykkelse. Fold de to ender ind mod midten, og fold hele dejen sammen, så du har fire lag. Sæt på køl i en halv time. Gentag: Tag dejen ud, og rul den ud til et rektangel, den skal være ca. 1/2 cm høj. Fold fra kanten 1/4 ind til midten fra højre og venstre, og fold den til sidst sammen. Kom dejen på køl i en halv time. Gentag endnu en gang, og sæt dejen på køl i en halv time.

Rør remonce af smør og sukker - hvis smørret er koldt, så riv det på et groft rivejern, og bland det godt sammen. Det skal være smørbart.

Rul dejen ud i et rektangel igen i ca 1/2 cms tykkelse. Smør remonce langs den lange side og ca. 1/3 på. Fold dejen sammen omkring remoncen, og fold det hele sammen igen - lidt ligesom hvis du skulle lave en slags løs roulade. Du må endelige ikke rulle . Læg dejstykket med sammenføjningen nedad, og skær den ud til 12-15 stykker. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, pensl dem med vand og drys med birkes. Bages i 20 minutter ved 220 grader.

Hvis du ikke spiser det hele på en gang, så kan du fryse dem og varme dem i ovnen. Det er en perfekt lille venlig ting at have på bordet til brunch eller søndagsmorgenmad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar