søndag den 2. oktober 2016

Cheese whiz (ostesauce)


Cheese whiz er en genial lille ting (undtagen hvis man er på slankekur). Det er en fulfed ostesauce med cheddar, hvilket passer fint med at jeg nærmest ikke kan få cheddar nok for øjeblikket. Man kan bruge den som lun/varm dip til tortillachips sammen med en salsa i en finthakket version, så har men en fiks lille mexicansk forret. Man kan også bruge den i sandwiches. Jeg brugte den som fyld i en tærte.

1 dl letmælk
1 dl piskefløde
1 tsk. sukker
1 tsk. maizena
1/2 tsk sennepspulver
1 tsk. hvid balsamico
190 gr. lagret cheddar
evt. en smule gurkemeje til at farve med - den SKAL være hysterisk gul/orange

Varm mælk og piskefløde op til kogepunktet, tag gryden af blusset og riv osten ned i. Tilsæt sukker, maizena, sennepspulver og hvid balsamico og rør godt rundt. Sæt gryden over på lavt blus - det må endelig ikke koge igen, men osten skal være helt smeltet og det hele være varmet godt igennem til en fin homogen masse, ellers er den melet. Smag til.

Du kan holde den varm i en tykbundet gryde på lavt blus hvis du rører i den regelmæssigt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar