lørdag den 1. oktober 2016

Mellemøstligt inspireret salat med persille og couscous


Jeg elsker tabbouleh i alle mulige (og engang i mellem også umulige) variationer. Her er en, som mestendels består af persille. Den er perfekt som tilbehør til kødboller i pære, laks i dukkah, shawarma...

1 bakke bredbladet persille
1 dl fuldkornscouscous
100 gr. fetaost
1/2 citron (saft og revet skræl)
1/2 tsk hel allehånde, stødt
1/2 tsk hel koriander, stødt
1/2 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
salt, peber
1 finthakket forårsløg
1/2 dl ristede og saltede cashewnødder

Vask persillen grundigt, lad det værste vand dryppe af og hak den mellemfint. Tilbered couscous efter anvisning på pakken og lad det køle af til lunkent (det går hurtigt, når det ikke er mere). Bland en dressing af olie, citronsaft, fintrevet citronskræl, allehånde, koriander og hvidløg. Smag den til, men pas på med saltet - nødderne og fetaen er salt. Bland persille, couscous, forårsløg og fint smuldret feta grundigt sammen. Hak nødderne groft og dys over. Lad salaten stå og trække 20 minutter inden du spiser den.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar