tirsdag den 4. oktober 2016

Tærte med lammekød, cheese whiz og pinjekerner

Det her er en ekstremt mættende tærte som man ikke skal spise den dag man er på slankekur. Det er tærte med oksekød og cheddar next level. Den består af en fuldkornsdej (fordi det giver sådan en fin smag af korn), belagt med cheese whiz (ostesauce) og stegt kød og pinjekerner. Hvis du ikke orker at bage selv, så brug en færdig tærtedej, men... en hjemmelavet smager virkelig bare godt!

Tærtedej

125 gr. smør
100 gr. fuldkornshvedemel
150 gr. hvedemel
1/2 tsk salt
1 dl vand

Fyld
1. portion cheese whiz
400 gr. lammekød
olie, en smule salt & peber
75 gr. pinjekerner

Tærtedejen: Vej melet af, og riv det kolde smør ned i. Tilsæt salt og ælt det let sammen. Tilsæt vandet, og lad dejen samle sig. Læg den i en plasticpose på køl i mindst en halv time. Varm ovnen op på 200 grader. Når dejen har hvilet, så rul den ud til den er 3-4 mm. Smør en tærteform på 28 cm grundigt, og læg dejen i. Lad bare kanterne hænge over under forbagningen, så kan du skære dem af bag efter, og du risikerer ikke at de krymper helt ned under bagningen. Bag bunden i 20-25 minutter, tag den ud og skær kanterne af med en skarp kniv (eller gå efter et rustikt tærtelook).

Steg lammekødet brunt på en pande, krydr forsigtigt med salt og lidt mere med peber. Husk at cheese whiz er ret salt i sig selv. Fordel cheese whiz ud over tærtebunden, og kødet over. Drys til sidst pinjekernerne over og giv det hele ca. 15 minutter i ovnen (ved 200 grader). Resultatet er en knasende sprød tærte med cremet ostesauce og lam. Det er ret godt, og man kan ikke spise så meget af det. Server noget frisk salat eller råkost til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar