1/2 liter piskefløde
4 æggeblommer
4 spsk. rørsukker
4 daim (eller to dobbelte)
Kom hele molevitten undtagen Daim i en røreskål og pisk til det har en konsistens som flødeskum. Kværn Daim til et mellemfint pulver i en minihakker eller blender eller lignende og vend det ned i den færdige ismasse. Frysetiden afhænger af din fryser, men efter en 4-6 timer bør den være frosset til en fin parfait. Smager VIRKELIG godt, bare som den er, men er også fin med et espressoshot på eller en karamelsauce (se nedenfor):
Karamelsauce - den nemme: 130 gr. karameller (Werthers echte - men de bløde, ikke karamelbolcherne!)
1/2 dl. piskefløde
Kog fløden op, smelt karamellerne i den under konstant omrøring. Husk at pille papiret af karamellerne først, ellers er det lidt ødelæggende for processen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar