Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 30. oktober 2015
Jødekager
Jødekager er noget jeg bager hver jul. Du kan lave dejen og fryse noget af den ned, og bage det af i løbet af december, så får du fornøjelsen af friskbagte småkager flere gange.
Portionen giver knapt 3 bageplader
330 gr. mel
250 gr. smør
200 gr. sukker
1 æggeblomme
1 æggehvide til pensling
3 spsk. sukker
1 spsk. kanel
50 gr. smuttede, finthakkede mandler
Kom sukkeret i din røreskål og riv det kolde smør på et rivejern ned i. Rær det godt sammen og tilsæt så æggeblommen og melet. Rør/ælt det sammen til det akkurat er homogent - jo mere du bokser melet i, jo mindre sprøde bliver småkagerne. Tril til lange stænger på et melet køkkenbord - diameteren skal være 3,5-4 cm. Sæt på køl, eller frys ned. Stængerne skal være gennemkolde og hårde før du kan skære småkager af dem.
Skær tynde skiver af, sæt dem med lidt afstand på en bageplade belagt med bagepapir og pensl dem med æggehvide, drys kanelsukker og mandler på.
Bag ca 8. minutter ved 200 grade varmluft (forvarmet ovn).
Lad dem køle helt af og pak dem i en lufttæt dåse.
Etiketter:
bagning,
en lille kage til kaffen,
jul,
småkage
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar