1 mellemstort rødkålhoved
25 gr. smør eller andefedt, hvis man har
1 spsk. salt
1 tsk. hel allehånde
1 1/2 tsk. enebær
2 timiankviste
1/2 tsk. kommen
friskkværnet peber
1 dl. æblecidereddike
2 dl ufortyndet ribssaft
1 dl appelsinjuice
Snit rødkålen fint på mandolin eller i hånden. Skær stokken væk. Varm fedstoffet op, og sauter kålen - evt. ad flere omgange med salt, kommen, knuste enebær og allehånde (groft pulver) og friskkværnet peber til den falder sammen. Tilsæt æblecidereddike, saft og appelsinjuice og rør godt rundt. Sæt låg på og lad kålen simre i 45-60 minutter. Smag til. Måske skal der mere syre i, mere sukkere (saft) eller æblecidereddike? Jeg synes rødkål smager allerbedst dagen efter, så er det som om at det hele går op i en højere enhed med alle smagsnuancerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar