8 dl vand
5 gr. gær
1 dl surdej
25 gr. salt
3 spsk. flydende (mørk) malt
100 gr. fuldkornshvedemel
900 gr. hvedemel
1/2 dl peanuts
1/2 dl valnødder
Opløs gæren i vandet, tilsæt surdej, salt og først fuldkornshvedemel og så hvedemel. Rør dejen til den er kørt skær - hvis du rører/ælter den i hånden, så ælt i mindst 10 minutter. Hak nødderne mellemfint og kom dem ned i, sørg for at de bliver blandet godt rundt. Kom dejen i en stor skål med plads til at vokse, film den tæt og sæt den på køl, i 10-24 timer.
Varm ovnen og en jerngryde med låg op til 250 grader - det tager mindst en halv time. Kom dejen ned i gryden og læg låg på. Lad brødet bage i 25 minutter, skru varmen ned til 225 grader og bag yderlighere 20 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar