Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 12. maj 2016
Syltet peberfrugt
Syltet peberfrugt er lige DEN ting, du ikke vidste at du manglede i dit køkken. Til burgere, som tilbehør til frikadeller eller kyllingefrikadeller, til sandwich. Til gengæld er det rigtig hurtigt at lave, og kan holde sig ca 14 dage på køl hvis du er omhyggelig med at skolde glasset osv. Du kan spice det op med ingefær, hvidløg og chili.
1/2 dl sukker
1/2 tsk salt
3/4 dl eddike (lagereddike)
1/2 lime - saften
1 rød peberfrugt
Kog en lage af sukker, lagereddike og salt. Sukkeret skal være helt opløst. Tilsæt saften af en lime og lad det koge op. Vask peberfrugten og skær den i de tyndest mulige strimler - hvis du har et mandolinjern, så er det en fin ting at bruge her. Kom peberfrugten i et skoldet glas og hæld lagen over, luk med tætsluttende låg. I en snæver vending kan den syltede peberfrugt spises efter 30 minutters trækketid, men er bedst når den har trukket en dag eller tog i køleskabet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar