torsdag den 12. maj 2016

Syltet peberfrugt


Syltet peberfrugt er lige DEN ting, du ikke vidste at du manglede i dit køkken. Til burgere, som tilbehør til frikadeller eller kyllingefrikadeller, til sandwich. Til gengæld er det rigtig hurtigt at lave, og kan holde sig ca 14 dage på køl hvis du er omhyggelig med at skolde glasset osv. Du kan spice det op med ingefær, hvidløg og chili.

1/2 dl sukker
1/2 tsk salt
3/4 dl eddike (lagereddike)
1/2 lime - saften
1 rød peberfrugt

Kog en lage af sukker, lagereddike og salt. Sukkeret skal være helt opløst. Tilsæt saften af en lime og lad det koge op. Vask peberfrugten og skær den i de tyndest mulige strimler - hvis du har et mandolinjern, så er det en fin ting at bruge her. Kom peberfrugten i et skoldet glas og hæld lagen over, luk med tætsluttende låg. I en snæver vending kan den syltede peberfrugt spises efter 30 minutters trækketid, men er bedst når den har trukket en dag eller tog i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar