Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
tirsdag den 24. maj 2016
Kylling i mandelsauce
Kylling og mandel er godt. Kylling og mandel og citron er rigtig godt. Jeg har sværmet for det før i kylling i mandel- og citronsauce, her er en lidt hurtigere version som faktisk kan bakses færdig på en halv time hvis man har det høje adrenalinniveau på. Hvis man vil lave den rigtig italian style, så skal man selvfølgelig ikke blende saucen men lad den være lidt rustik. Mandlerne jævner saucen.
2 kyllingebryster med skind
1 mellemstort løg
1 fed hvidløg
1 stor håndfuld mandler (en dl med top)
3/4 dl hvidvin
1 citron
2 tsk hvid balsamico
salt, peber, olivenolie til stegning
Ca. 4 dl vand
eventuelt fløde
Begynd med at smutte mandlerne, og læg dem til side. Brun kyllingebrysterne grundigt, og sæt dem til side - de skal ikke være gennemstegte. Steg nu mandlerne i resten af fedtet, de skal tage godt med farven men ikke branke. I en anden gryde varmer du et par spsk olivenolie op. Hak løget og kom det ned i, og steg det ved medium varme sammen med salt og peber til løgene er glasagtige. Tilsæt et presset fed hvidløg og fintrevet skræl af en citron. Vend det godt rundt. Skru op for varmen og tilsæt hvidvinen, lad den koge væk. Kom vand på (evt. kogende, så går det hurtigere), tilsæt de brunede mandler og læg låg på. Lad det koge et par minutter. Blend saucen, tilsæt eventuelt mere vand, så konsistensen bliver passende, og smag den til med salt (mere end man tror), peber, saften af 1/2 citron (ca) og hvid balsamico. Hvis du har noget fløde i køleskabet kan du tilsætte ca 1/2 dl, men det bliver også fint uden. Skær kyllingebrysterne i ca. 1 1/2 cm brede skrå skiver, og læg dem ned i saucen. Lad det hele småboble i ca 10 minutter til kyllingen er gennemtilberedt. Server med ris og gerne med en fennikelsalat (f.eks. fennikel, pære blåskimmelost og valnødder eller fennikel, æble og dild - og der er ikke et øje tørt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar