Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 8. maj 2016
Kartoffel-porresuppe med bacon
Det er en af favoritsupperne her på matriklen, muligvis fordi jeg enten kommer bacon eller pølsestykker i. En dejlig suppe, særligt om vinteren, men du kan også gøre den forårsagtig ved at røre lidt rygeost (100 gr) i, og servere den med stenbiderrogn.
1 kg. kartofler der koger godt ud
2 porrer
fond eller vand + bouillonterning
2 dl piskefløde
100 gr. bacon
salt, peber, hvid balsamico
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Rens porren godt for jord, skær den i tynde skiver. Kom det hele ned i gryden og dæk det næsten med vand. Lad det koge i 20-30 minutter til kartoflerne er møre. Hvis du er i tvivl om der er for meget væske i, så hæld noget fra inden du blender suppen. Kartoffelsuppe skal være ret tyk og ikke pjasket. Blend suppen fint og tilsæt fløden undervejs. Smag til med salt, peber og eventuelt en skvæt hvid balsamico.
Steg baconternene sprøde og drys dem over. Server evt. med rugbrødschips eller med et godt stykke brød med smør (du KAN selvfølgelig også vælge et kedeligt stykke toastbrød..)
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar