fredag den 17. april 2015

Græsk spinattærte


 

Denne tærte er lavet med butterdej, spinat og feta, og det er en fin lille en, der både gælder for et måltid, en frokostret eller som tilbehør til noget kød. Hvis man er helt vild, så laver man sin butterdej selv, eller man bruger det man skærer fra når man bager croissanter. Ellers køber man det bare færdigt. Man kan også - selvfølgelig - bruge frisk spinat, hvis man kan få fingre i det (det der babyspinat er IKKE spinat).

1 pk. frossen butterdej
1 stort løg
1 fed hvidløg
750 gr. helbladet spinat (frossen)
200 gr. fetaost
1 dl piskefløde
1/2 revet muskatnød
4 spsk hakket dild
salt,peber
2 æg
æg til pensling

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg butterdejen til optøning på køkkenbordet - delt i plader. Tø spinaten op, og knug den fri for vand. Hak eller riv løget fint, og steg det med hvidløg, salt og peber - pas på med salt, for fetaost er også (ret) salt. Tilsæt spinaten og varm det igennem. Kom fløde i, og lad det koge lidt ind. Hak fetaen i små tern - ca 1/2 x 1/2 cm, og vend det ned i spinatmassen, tag den af varmen. Vend hakket dild i. Lad det stå og køle lidt af mens du beklæder en tærteform med butterdej - hvis det skal være helt rigtigt, så skal tærten være lukket helt med et butterdejslåg, jeg havde en sulten baby siddende og slå på køkkenbordet med et piskeris da jeg lavede den, derfor lavede jeg bare et gitter i stedet for. (Jeg tror det meste udvikling i køkkenet beror på tilfældigheder. Og sultne babyer.)

Smag spinatmassen til med muskat, salt og peber, og rør til sidst to æg i. Fordel spinatmassen på butterdejsbunden, læg butterdejslåg eller gittermønster over, pensl med æg og bag det i ca 30 minutter ved 180 grader varmluft (skru ned til 180 når du kommer tærten i ovnen). Lad gerne tærten stå i et kvarters tid inden du serverer den, så er den nemmere at skære og du undgår de værste scener på grund af for varm mad...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar