torsdag den 23. april 2015

Ramsløgssalt og ramsløgspesto



Stakkels ramsløg - de har det lidt ligesom havtornen. Engang TOTALT hypet og nu er det næsten nede i den totale glemsel. Det er det der med 15 minutes of fame - det gælder også for råvarer åbenbart. Nå, men det er synd, for det smager godt. Man behøver bare ikke at hælde det i alt for at give det et nordisk touch. Jeg snublede over et knaldtilbud på ramsløg i supermarkedet, så jeg havde en god anledning til at lave en gang ramsløgssalt - det holder læææænge i et tætsluttende beholder og ramsløgspesto.

Ramsløgssalt:
75 gr. frisk ramsløg
salt

Bred ramsløgene ud på en bageplade og tør dem ved 100 grader varmluft til de er helt tørre. Knus dem og bland dem med den ønskede mængde af salt - alt efter hvor meget salt du vil have i forhold til ramsløget. Du kan med fordel bruge noget forholdsvist fint salt - atlanterhavssalt fra Urtekram f.eks.  - hvis det er for groft, så mislykkedes integrationen mellem salt og ramsløg ligesom. Fint salt som Maldon og lignende, det er spildt i denne sammenhæng.

Ramsløgspesto:
75 gr. frisk ramsløg
2 dl olivenolie
salt & peber

Hvor jeg normalt ikke står tilbage for at hælde nødder og ost og kapers i pesto, så synes jeg at ramsløgspesto er allerfinest når det bare er ramsløg og olie. Og salt og peber. Vask ramsløgene og blend dem med olivenolien, smag til med salt og peber (lad det stå lidt inden du smager det endeligt til, så saltet kan blive opløst). Det er rigtig fint at fryse i små beholdere og tage op og hælde over en pasta f.eks. eller en nystegt bøf.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar