mandag den 20. april 2015

Kikærtecurry


Det her er en ret, som er vokset på mig. Som det hedder på nudansk. Der ER altså nogle vegetarretter som får en til at tænke 'åh, lidt lam ville da være rart'. Sådan havde jeg det med kikærtecurryen - men kombineret med indisk krydret spinat og chappatis  (lav en dobbelt portion til 4 mennesker) er det nu RET godt. Kikærter smager bedst når man udbløder dem og koger dem selv. Jeg plejer at udbløde en ordentlig portion, koge dem og fryse dem ned, så er de lige til at hive op i en snæver vending og forvandle til hummus eller salat - eller denne her kikærtecurry.

Hvis du har en lokal grønthandler, så løb derned og køb et bundt frisk koriander. Det smager helt utrolig meget bedre end de der mærkelig vækster man kan få i supermarkedet. Og hvis du tænker 'jeg er sådan en, der ikke kan lide koriander, det smager af sæbe' - så prøv lige alligvel. En gang. Det gør en stor forskel her. Og det smager ikke spor af sæbe :-)!

200 gr. kikærter (tørret)
1 løg
1 fed hvidløg
4-5 cm ingefær
sesamolie, salt, peber
1 tsk. hel spidskommen
1 tsk. hel koriander
1 tsk. karry
1/2 tsk. chiliflager (eller efter smag)
1 dåse hakkede tomater
5 spsk. friskhakket koriander

Sæt kikærterne i blød dagen før du skal bruge dem, og kog dem i ca 45. minutter. Steg løg, hvidløg og ingefær - gerne i sesamolie, hvis du har det stående, ellers brug bare det du har. Kom salt, karry og chiliflager i når blandingen har stegt i et par minutter. Stød spidskommen og koriander og føj det til. Kom kikærter og tomat ned i, og lad blandingen småsimre i en halv time. Smag den til - den skal være stærk, men ikke brænde. Lige inden servering rører du friskhakket koriander i.

Spis med chappatis (eller tortillapandekager, som du køber færdige), indisk spinat og youghurt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar