Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 8. august 2015
Lammekebab
Lammekebab er såmænd bare krydrede lammefrikadeller, som man kan spise solo eller fylde i f.eks. pitabrød, tortillas eller fladbrød - evt. sammen med grønstager og nogle gode dipsaucer som f.eks. jordnøddedressing, goma eller frisk kokoschutney.
Hvis du vil have det autentiske indiske look, så skal du forme frikadellerne omkring et træspyd og grillle det. Hvis du bare gerne vil have noget mad, så form farsen til aflange frikadeller og steg dem
500 gr. hakket lam
1 revet løg
6 cm fintrevet ingefær
1 fed hvidløg
1/2 finthakket chili
1 æg
1 tsk. paprika
1/2 tsk salt
friskkværnet peber
Olie til stegning
Rør en fars af kødet og alle ingredienserne - undtagen olien til stegning. Hvis du har en røremaskine, så gør det en stor forskel på konsistensen af de færdige resultat at du rører farsen på den - giv den 5 minutter på fuld kraft. Jeg foretrækker her at rive løget ned i, fordi det giver mindre løgstykker i den færdige fars. Lad gerne farsen hvile i 20-30 minutter, så den samler sig. Form aflange frikadeller af farsen og steg dem i rigeligt olie. (De er ikke sådan rigtig kønne, men de SMAGER godt!)
Etiketter:
aftensmad,
hakket kød,
indisk,
lam
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar