lørdag den 8. august 2015

Lammekebab


Lammekebab er såmænd bare krydrede lammefrikadeller, som man kan spise solo eller fylde i f.eks. pitabrød, tortillas eller fladbrød - evt. sammen med grønstager og nogle gode dipsaucer som f.eks. jordnøddedressing, goma eller frisk kokoschutney.

Hvis du vil have det autentiske indiske look, så skal du forme frikadellerne omkring et træspyd og grillle det. Hvis du bare gerne vil have noget mad, så form farsen til aflange frikadeller og steg dem

500 gr. hakket lam
1 revet løg
6 cm fintrevet ingefær
1 fed hvidløg
1/2 finthakket chili
1 æg
1 tsk. paprika
1/2 tsk salt
friskkværnet peber
Olie til stegning

Rør en fars af kødet og alle ingredienserne  - undtagen olien til stegning. Hvis du har en røremaskine, så gør det en stor forskel på konsistensen af de færdige resultat at du rører farsen på den - giv den 5 minutter på fuld kraft. Jeg foretrækker her at rive løget ned i, fordi det giver mindre løgstykker i den færdige fars. Lad gerne farsen hvile i 20-30 minutter, så den samler sig. Form aflange frikadeller af farsen og steg dem i rigeligt olie. (De er ikke sådan rigtig kønne, men de SMAGER godt!)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar