Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 30. august 2015
Blommegrød
Da jeg var barn fik vi tit 'kompot', som var en samlebetegnelse for alle slags frugt kogt med lidt sukker. Brombær, blommer, svesker, æbler, hindbær. Hvis man skal være helt nøjregnende, så er en frugtgrød nok noget der er stivet med lidt kartoffelmel eller noget, for at få en lidt tykkere konsistens. Det bruger jeg ikke. Her er en blommegrød som blommegrød skal være - synes jeg - med hel kanel, sukker, blommer og lidt syre. Ikke andet. Serveret med letpisket fløde er det stor, stor lykke... Grøden skal være sød, men ikke hvinende sød (efter min smag).
900 gr. blommer
2 dl sukker (smag til)
1 1/2 dl appelsinjuice
2 stænger hel kanel
Skyl blommerne, fjern stenene og skær dem i kvarte. Kom dem op i en gryde, og tilsæt appelsinjuicen. Syren i appelsinerne giver frugtsmagen lidt mere 'dybde'. Kom sukker i og plump de hele kanelstænger ned i. Kog under låg i 20 minutter - det skal være ret flydende. Smag til - måske skal der mere sukker i. Lad det køle helt af - eller til det er akkurat lunkent, og servere med iskold letpisket fløde.
Etiketter:
blommer,
dessert,
mormor,
stop-spild-af-mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar