Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 2. august 2015
Wok med frisk grøn karrypasta og rejer
Wok er en fin måde at få en masse grønt indenbords på - eller at få tømt køleskabet på (det første lyder bare pænere). Her er en wok med grønt og rejer. Spis ris, nudler eller risnudler til.
300 gr. optøede rejer
1 bundt forårsløg
1 peberfrugt
1 spidskål
4 medium gulerødder
250 gr. flade grønne bønner
1 rød chili
1 hvidløg
1/2 lime (saft)
3 spsk. østerssauce
sesamolie til stegning
grøn karrypasta efter smag
soya efter smag
Gør alle grøntsagerne i stand - skrær forårsløgene i skrå, tynde skiver, rens og striml peberfrugten, skær spidskålen i tynde skiver - gerne på et mandolinjern, hvis du har sådan et, skræl gulerødderne og skær dem i julienne (brug mandolinjernet). Skær bønnerne i passende stykker og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter.
Varm 1-2 spsk. olie op og når den er varm, så kom et presset hvidløg og en halv chili i tern derned. Lad det svitse kort og kom så rejerne ned i. Varm dem igennem - pas på, at hvidløget ikke branker. Hæld det op på en tallerken.
Varm 2-3 spsk olie op, og tilsæt grøntsagerne - først gulerod, så rød peber, forårsløg og spidskål. Steg det ved høj varme og mens du rører i det hele tiden. Grøntsagerne skal bare falde sammen. Tilsæt karrypasta, østerssauce, limesaft og lidt soya, smag til. Kom bønnerne og rejerne i og vend det hele godt sammen. Server med ris, nudler eller risnudler, soyasauce og masser af grøn karrypasta...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar