Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 20. september 2015
Espresso Black Russian (Espresso Martini)
Jeg er TOTAL martinifan. Det begyndte da jeg var et godt stykke under den kriminelle lavalder, og læste en artikel om Hemmingway. Og martinier. Jeg synes bare det var totalt cool. Nå jeg blev stor, så ville jeg være sådan en der drak martinier. Og skrev bøger. Jeg husker ikke præcist hvordan det var, da jeg smagte en martini første gang, men jeg kan godt afsløre, at det er noget der ligesom skal vokse på en. Som man siger på nudansk. Ligesom oliven, mørk chokolade og kaffe. Men da jeg først så lyset og var gennem mange eksperimenter med blandingsforholdet (muligvis 5:1 gin:noilly prat er næsten Hemmingwaysk, men det gør at man allerede er beruset når man skal lave forretten) og hvor mange oliven der skal i (4 er perfekt) og at den skal rystes til atomer, åh, så blev det min absolutte favoritdrink. Da jeg så hørte om espresso martini, så var jeg jo helt oppe at køre over det - tænk at forene kaffe OG martini i samme drink! Efter lidt research fandt jeg ud af at det er en Black russian med espresso i. Og det er en dejlig drink - men det har ikke noget med martini at gøre. Jeg har eksperimenteret mig frem til et blandingsforhold som er tilpasset småbørnsmødre med læderet nattesøvn:
2 personer
2 espressoshots - kolde (eller 1/2 dl MEGET stærk kaffe)
1/2 dl vodka
1 dl kahlua
Kom alle ingredienser i en shaker fyldt med is, sæt låget på og RYST. Ryst indtil du ikke kan mere - og så lige 30 gange mere. Så sikrer du at du får en fin cremet top. Hæld op i to martiniglas, og nyd mens den er kold.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar