100 gr. (frilands) bacon
2 små løg - eller et stort
2 fed hvidløg
3-4 små kviste timian
1/4 knoldselleri
2 stilke bladselleri
1 stor persillerod
3 mellemstore gulerødder
2 dåser flåede tomater
1/2- 3/4 liter kogende vand
salt, peber
2 spsk. hvid balsamico
olivenolie til at stege i
Varm olien på, skær bacon i tern, og svits dem let - de skal ikke blive brune, kun let gyldne. Hak løget og kom det ned i sammen med hvidløg, timian, salt og peber. Hak knoldselleri, bladselleri, persillerod og gulerødder ret fint (max 1/2 x 1/2 cm), og kom det ned i gryden. Svits det hele ved medium varme i ca. 10 minutter, tilsæt så flåede tomater og kogende vand, så konsistensen er en tyk suppe. Lad det koge i 20-30 minutter, og smag så til med salt/peber og hvid balsamico.
Hvis man synes - og må for sin kostreligion! - så kan man servere små suppepasta til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar