søndag den 1. november 2015

Brunkager


Her er min yndlingsopskrift på brunkager. Jeg har skruet lidt op for krydderierne. Du kan sagtens lave en større portion og så fryse noget af dejen ned, så kan du hurtigt bage friske småkager i løbet af december.

200 gr. smør
200 gr. sukker
3 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nellike med top
3 tsk. stødt kanel med top
1 dl mørk sirup
1 tsk. natron
125 gr. smuttede, grofthakkede mandler

Rør smør, sukker glat med krydderier og sirup, tilsæt til sidst mel og natron og mandler og rør, til dejen akkurat hænger sammen - jo mere du rører, jo mindre sprøde bliver dine småkager. Tril dejen til lange stænger ( 4 cm i diameter) og lad dem blive gennemkolde før du skærer af dem.

Skær dem i tynde skiver og sæt dem med lidt afstand på en bageplade. Bag dem ved 200 grader varmluft (forvarmet ovn) i ca. 6 minutter. Vær over dem, brændte brunkager smager ikke godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar