Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 1. november 2015
Brunkager
Her er min yndlingsopskrift på brunkager. Jeg har skruet lidt op for krydderierne. Du kan sagtens lave en større portion og så fryse noget af dejen ned, så kan du hurtigt bage friske småkager i løbet af december.
200 gr. smør
200 gr. sukker
3 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt nellike med top
3 tsk. stødt kanel med top
1 dl mørk sirup
1 tsk. natron
125 gr. smuttede, grofthakkede mandler
Rør smør, sukker glat med krydderier og sirup, tilsæt til sidst mel og natron og mandler og rør, til dejen akkurat hænger sammen - jo mere du rører, jo mindre sprøde bliver dine småkager. Tril dejen til lange stænger ( 4 cm i diameter) og lad dem blive gennemkolde før du skærer af dem.
Skær dem i tynde skiver og sæt dem med lidt afstand på en bageplade. Bag dem ved 200 grader varmluft (forvarmet ovn) i ca. 6 minutter. Vær over dem, brændte brunkager smager ikke godt.
Etiketter:
bagning,
en lille kage til kaffen,
jul,
småkage
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar