onsdag den 9. december 2015

Fluffy fiskefrikadeller med citron og kapers

 
Hvis du skulle gå hen og blive træt af de helt traditionelle - nærmest nude! - fiskefrikadeller, så er her en version som er mere fluffy i konsistensen og som er smagt til med revet muskat, revet citronskræl og så kapers. Ikke spor dårligt!

450 gr. mørksej eller anden hvid fisk
1/2 tsk. salt
2 æg
1 1/2 dl piskefløde
3 spsk. hvedemel - med top
1/4 friskrevet muskatnød
1/2 citron (skallen)
3-4 tsk. kapers
peber
fedtstof til stegning

Kør fisken gennem kødhakkeren - jeg kører den igennem to gange, så synes jeg konsistensen bliver bedst, ellers er vi nærmest ude i en konsistens ala laksetatar. Rør farsen i et par minutter med salt, tilsæt så to æg og piskefløde og rør det rigtig godt sammen. Kom mel i og sørg for at det hele er blandet godt. Konsistensen skal stadig være lind. Riv muskatnød ned i, derefter citronskrællen - sørg for at bruge et fint rivejern, ellers er det knapt så delikat. Bland det godt sammen, og vend til sidst kapers i. Lad farsen hvile - helst i 20-30 minutter og hvis det er en meget varm sommerdag så sæt den i køleskabet. Varm fedtstoffet op på en pande, og gennemsteg fiskefrikadellerne. Uhm, så dejligt.

Vi fik bagte, halve kartofler til, grønkålssalat og råkost med gulerod og æble.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar