450 gr. mørksej eller anden hvid fisk
1/2 tsk. salt
2 æg
1 1/2 dl piskefløde
3 spsk. hvedemel - med top
1/4 friskrevet muskatnød
1/2 citron (skallen)
3-4 tsk. kapers
peber
fedtstof til stegning
Kør fisken gennem kødhakkeren - jeg kører den igennem to gange, så synes jeg konsistensen bliver bedst, ellers er vi nærmest ude i en konsistens ala laksetatar. Rør farsen i et par minutter med salt, tilsæt så to æg og piskefløde og rør det rigtig godt sammen. Kom mel i og sørg for at det hele er blandet godt. Konsistensen skal stadig være lind. Riv muskatnød ned i, derefter citronskrællen - sørg for at bruge et fint rivejern, ellers er det knapt så delikat. Bland det godt sammen, og vend til sidst kapers i. Lad farsen hvile - helst i 20-30 minutter og hvis det er en meget varm sommerdag så sæt den i køleskabet. Varm fedtstoffet op på en pande, og gennemsteg fiskefrikadellerne. Uhm, så dejligt.
Vi fik bagte, halve kartofler til, grønkålssalat og råkost med gulerod og æble.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar