Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
tirsdag den 1. december 2015
Hindbærparfait
Her er en lille fiks hindbærparfait. Hvis man er til lakrids - som er et RET godt match med hindbær (eller hvid chokolade), så kan man spice isen op med lidt lakrids også - efter samme princip som hindbær-lakrids-cocktailen.
200 gr. frosne hindbær
4 æggeblommer
8 spsk. sukker
1/2 liter piskefløde
Kog hindbærene op og lad dem småkoge i 5 minutter. Passer dem gennem en sigte, så kernerne kommer væk (medmindre, selvfølgelig, du har en fest ud af at tygge dig igennem din hindbæris). Lad pureen køle helt af.
Kom piskefløde, æggeblommer og sukker i en røreskål, og pisk det hele til en cremet masse. Man kan sagtens piske det i en skål. Når man har en fast og cremet masse, så vend hindbærpureen i, og smag evt. til med mere sukker, hvis du synes at den er for sur. Vend det godt rundt uden at slå luften ud af ismassen. Frys den enten på maskine - og efterfrys i en passende bøtte. Eller kom den direkte i en bøtte og så 4-5 timer ud i fryseren. Så er der is til folket!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar