Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 7. januar 2016
Hjemmelavet sursød chilisauce
Den hersens kan jeg overhovedet ikke tage æren for - desværre. Jeg har fundet et utal af opskrifter på nettet - som alle er ens. Alligevel kommer den med her, fordi den er SÅ nem at lave, og fordi mine sarte nerveender krøller sig sammen hver gang jeg køber en flaske sweet chili, fordi den er fuld af underlige tilsætningsstoffer. Den hersens - det er vand, sukker, chili, eddike, salt og så tyknet med maizena. Det er lige til at holde ud!
2 dl vand
1 dl sukker
1/2-1 rød chili (alt efter styrke)
1 lille tsk. salt
3 spsk. risvinseddike (eller hvid lagereddike, hvis du ikke har risvin)
1 tsk. maizena + lidt vand til at røre det ud med
Kog vand og sukker op til sukkeret er smeltet. Kom finthakket chili og salt ned i, og lad det koge (småboble) i 10-15 minutter. Tilsæt eddiken, og rør en jævning af maizena og vand. Kom det ned i til passende konsistens, og lad det koge et par minutter ekstra. Det bliver helt klart og tykt (saucen på billedet har været på køl, så bliver den lidt tåget).
Spis med velbehag til al asiatisk mad - den holder en måneds tid på køl, hvis den da overlever så længe.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar