Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 21. januar 2016
Pasta med 'hvid' kødsauce
Det er noget af en tilsnigelse at kalde det for en hvid kødsauce - men det gør italienerne altså. Fordi der ikke er tomat i. Det smager faktisk vældig godt som en afveksling fra 'almindelig' kødsauce.
500 gr. hakket oksekød
100 gr. bacon i tern
1 løg
1 fed hvidløg
2 kviste timian
2 stilke bladselleri
2 medium gulerødder
1 dl hvidvin
1 1/2 dl vand
olivenolie til stegning, salt, peber
1/2 bundt frisk persille
Ost til at rive
Pasta, frisk eller tørret.
Skær bacon i små tern, og steg det til det er gennemstegt men ikke tørt/mørkt. Sæt det til side. Pil løget og hak det fint. Pres hvidløget, og rens bladsellerien. Skær den i så små tern så muligt. Skræl gulerødderne og skær dem i lige så små tern. Varm olien op og steg alle grøntsagerne sammen med presset hvidløg og timiankviste, salt og peber til de er gyldne. Tilsæt kødet og steg det til det er jævnt brunet - rør godt rundt. Skru op for varmen, og tilsæt et glas hvidvin. Lad det koge helt væk. Tilsæt vandet, og lad det hele småsimre under låg i 20 minutter. Smag til. Server med nykogt pasta, vendt i smør, friskrevet ost og en generøs mængde finthakket persille.
Etiketter:
aftensmad,
hakket kød,
italiensk,
oksekød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar