Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 23. januar 2016
Oksekødsdeller med karrypasta og hakkede cashewnødder
Endnu en værdig kandidat til titlen som 'dårligste billede'. Men altså, hvis jeg skulle strø blomster ud over maden og lægge døde kaniner ved siden af på små skifferbrædder, så ville der sgu da kun være en opskrift på bloggen. Så I må leve med aldeles ustylede billeder (og HVERT billede jeg når at få taget før familien høvler maden indenbords er et MIRAKEL). Nå, men her har vi nogle små oksekødsdeller med karrypasta og hakkede cashewkerner i. Perfekt til asiatisk mad. Grøntsagswok. Risnudelsalat. Hvis du har en hjemmelavet grøn karrypasta, en mussaman eller en rød karrypasta, så brug det. Ellers brug en færdig en.
500 gr. hakket oksekød
1 løg
1 æg
2 tsk. karrypasta efter smag (jeg brugte en færdig en på glas)
1/2 tsk. salt
1 1/2 dl hakkede cashewnødder
Pil og hak løget fint. Rør en fars - hvis du rør den i hånden skal du røre længe, så den bliver sej og sammenhængende af oksekød, løg, æg og karrypasta efter smat. Tilsæt salt, men pas på, cashewnødderne er også salte. Når farsen hænger godt sammen, så rør cashewnødderne i. Lad den hvile i 15-20 minutter, og steg så små frikadeller af den - i ret varm olie.
Etiketter:
aftensmad,
asiatisk,
hakket kød,
oksekød
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar