Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
mandag den 25. januar 2016
Rød karrypasta
Jeg kunne godt gå hen og få en fetich for hjemmelavede karrypasta. Det kræver lidt tid (altså i forhold til at skrue låget af et glas og stikke en ske ned), men det er bestemt overkommeligt. Jeg ved faktisk ikke hvor længe det holder på køl - en uges tid, vil jeg tro, men man kan fryse det ned, hvis man ikke bruger det hele. Og man kan lave det præcis så stærkt, som man kan lide det. Her er en version som er venlig overfor babyer. Hvis du kan lide det hot, så kom et par håndfulde chili i i stedet for to!
2 røde chili
3 skalotteløg (ikke alt for bette)
1 stængel citrongræs
4-5 cm ingefær
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hel koriander
2 tsk. spidskommen
1 tsk. hel sort peber
Kom de hele krydderier på en brandvarm pande - uden fedtstof på. Lad dem riste til de dufter skønt. Sæt til side og lad køle af. Hak chili, løg og citrongræs fint. Skræl ingefæren og hak den ligeledes. Kom det hele i en minihakker og blend det til en fin pure sammen med olien. Når krydderierne er helt kolde kværnes de til fint pulver og blandes i karrypastaen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar