tirsdag den 22. december 2015

Jul i kokkeriet

Jeg har samlet juleindlæggene i et indlæg. Smart ikk'? her finder du

Julekager
Klejner med Cointreau og citron
Brunkager
Jødekager
Vaniljekranse
Honningkage

Karameller
Bountykugler

Hvid gløgg

Juleaften
Hos os står menuen på både flæskesteg og and juleaften - og deraf følgende ovn-tetris. Der er masser af opskrifter på begge dele rundt omkring, så det får du ikke her - kun et godt råd: Lad være med at flippe ud hvis flæskestegen ikke får sprøde svær. Først skal du ridse dem dybt, næsten ned til kødet. Så skal du gnide rigeligt med salt ned mellem sværene, og stikke skiftevis hele nelliker og laurbærblade ned mellem sværene. Så steger du flæskestegen til den har den ønskede centrumtemperatur, og lige inden servering tænder du for ovngrillen, sørger for at klodse stegen op med sølvfolie, så den ligger helt lige, og så griller du sværene til de er brune, fluffy og lækre. Ikke alt muligt kvidder med at koge sværen.

AndeSOVS - den hurtige og den langsomme version
Rødkål

Ris ala mande



Ingen kommentarer:

Send en kommentar