tirsdag den 1. december 2015

Hindbærparfait


Her er en lille fiks hindbærparfait. Hvis man er til lakrids - som er et RET godt match med hindbær (eller hvid chokolade), så kan man spice isen op med lidt lakrids også - efter samme princip som hindbær-lakrids-cocktailen.

200 gr. frosne hindbær
4 æggeblommer
8 spsk. sukker
1/2 liter piskefløde

Kog hindbærene op og lad dem småkoge i 5 minutter. Passer dem gennem en sigte, så kernerne kommer væk (medmindre, selvfølgelig, du har en fest ud af at tygge dig igennem din hindbæris). Lad pureen køle helt af.

Kom piskefløde, æggeblommer og sukker i en røreskål, og pisk det hele til en cremet masse. Man kan sagtens piske det i en skål. Når man har en fast og cremet masse, så vend hindbærpureen i, og smag evt. til med mere sukker, hvis du synes at den er for sur. Vend det godt rundt uden at slå luften ud af ismassen. Frys den enten på maskine - og efterfrys i en passende bøtte. Eller kom den direkte i en bøtte og så 4-5 timer ud i fryseren. Så er der is til folket!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar