fredag den 11. december 2015

Vaniljekranse

Ingen jul uden vaniljekranse (her er billedet forurenet med brunkager i baggrunden). Jeg bager altid en stor portion, dvs. dobbelt portion af nedenstående, for ellers synes jeg ikke det er umagen værd alt det bøvl med at køre den gennem kødhakkeren og skære og forme. og NEJ, man KAN ikke bare skære dejen i skiver eller trille og forme til ringe. Så smager det ikke RIGTIGT. Den skal simpelthen igennem stjernehullet på en kødhakkemaskine.

175 gr. smør
125 gr. sukker
1 stang vanilje
30 gr. smuttede og fintkværnede mandler
250 gr.  hvedemel
1/2 tsk. hjortetakssalt
2 æggeblommer

Flæk vaniljestangen og skil kornene ad i en smule sukker. Rør smør og sukker og vaniljekornene godt sammen til en lind masse. Tilsæt de fintkværnede mandler (mandelmel) og til sidst hjortetakssalt, og mel og æggeblommerne. Dejen skal kun være akkurat samlet, hvis du rører for meget i den, så bliver den sej, og det vil vi ikke have. Vaniljekranse skal være sprøde! Læg dejen på køl i et par timer eller længere - den skal være helt kold. Du kan også fryse den, hvis det skal være.

Kør lange strimler ud på kødhakkeren via stjernepladen, skær dem i passende længder alt efter hvor store du vil have dine vaniljekranse, og form dem til kranse. Bag dem i 6-7 minutter ved 200 grader varmluft til de er smukt gyldne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar