tirsdag den 19. januar 2016

Gulerodssuppe med ristet rugbrød


Gulerodssuppe er en dejlig suppe - fyldt med gulerod, lidt løg og så toppet med Philadelphia (eller anden flødeost). Så bliver det ikke nemmere! Ristet rugbrød er trist (altså ikke nybagt) rugbrød som skæres i tynde skiver (nemmest hvis det har været på køl først), dryppes med lidt olivenolie, og drysses med salt og måske chili, hvis man er til det. Bages i en 200 grader varm ovn til det er sprødt og lækkert. Hvis du kun har rugbrød der er færdigskåret, så smæk det i brødristeren og riste det ret hårdt, dog uden at det bliver sort. Vupti, så fik du ryddet ud i brødskabet også!

2 medium løg
1 kg gulerødder
vand eller fond
1 pakke Philadelphia eller anden neutral flødeost
olie til stegning, salt, peber
1 spsk. æblecidereddike

Pil løget og riv det. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Steg det hele i en stor gryde for medium varme i et par minutter. Hæld fond - eller vand og bouillon - over, så det dækker og lad det koge under låg i 20 minutter. Tilsæt flødeosten, og blend det hele - brug en stavblender, hvis du har en, der er god nok, ellers en blender. Hæld tilbage i gryden og smag til med salt og peber og lidt æbleciddereddike. Hvis man er helt vild kan man også komme lidt frisk rød chili i.

Server med ristet rugbrød/rugbrødschips.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar