torsdag den 21. januar 2016

Pasta med 'hvid' kødsauce


Det er noget af en tilsnigelse at kalde det for en hvid kødsauce - men det gør italienerne altså. Fordi der ikke er tomat i. Det smager faktisk vældig godt som en afveksling fra 'almindelig' kødsauce.

500 gr. hakket oksekød
100 gr. bacon i tern
1 løg
1 fed hvidløg
2 kviste timian
2 stilke bladselleri
2 medium gulerødder
1 dl hvidvin
1 1/2 dl vand
olivenolie til stegning, salt, peber

1/2 bundt frisk persille
Ost til at rive

Pasta, frisk eller tørret.

Skær bacon i små tern, og steg det til det er gennemstegt men ikke tørt/mørkt. Sæt det til side. Pil løget og hak det fint. Pres hvidløget, og rens bladsellerien. Skær den i så små tern så muligt. Skræl gulerødderne og skær dem i lige så små tern. Varm olien op og steg alle grøntsagerne sammen med presset hvidløg og timiankviste, salt og peber til de er gyldne. Tilsæt kødet og steg det til det er jævnt brunet - rør godt rundt. Skru op for varmen, og tilsæt et glas hvidvin. Lad det koge helt væk. Tilsæt vandet, og lad det hele småsimre under låg i 20 minutter. Smag til. Server med nykogt pasta, vendt i smør, friskrevet ost og en generøs mængde finthakket persille.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar