mandag den 25. januar 2016

Rød karrypasta




Jeg kunne godt gå hen og få en fetich for hjemmelavede karrypasta. Det kræver lidt tid (altså i forhold til at skrue låget af et glas og stikke en ske ned), men det er bestemt overkommeligt. Jeg ved faktisk ikke hvor længe det holder på køl - en uges tid, vil jeg tro, men man kan fryse det ned, hvis man ikke bruger det hele. Og man kan lave det præcis så stærkt, som man kan lide det. Her er en version som er venlig overfor babyer. Hvis du kan lide det hot, så kom et par håndfulde chili i i stedet for to!

2 røde chili
3 skalotteløg (ikke alt for bette)
1 stængel citrongræs
4-5 cm ingefær
2 spsk. olivenolie
1 spsk. hel koriander
2 tsk. spidskommen
1 tsk. hel sort peber

Kom de hele krydderier på en brandvarm pande - uden fedtstof på. Lad dem riste til de dufter skønt. Sæt til side og lad køle af. Hak chili, løg og citrongræs fint. Skræl ingefæren og hak den ligeledes. Kom det hele i en minihakker og blend det til en fin pure sammen med olien. Når krydderierne er helt kolde kværnes de til fint pulver og blandes i karrypastaen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar