torsdag den 7. januar 2016

Hjemmelavet sursød chilisauce


Den hersens kan jeg overhovedet ikke tage æren for - desværre. Jeg har fundet et utal af opskrifter på nettet - som alle er ens. Alligevel kommer den med her, fordi den er SÅ nem at lave, og fordi mine sarte nerveender krøller sig sammen hver gang jeg køber en flaske sweet chili, fordi den er fuld af underlige tilsætningsstoffer. Den hersens - det er vand, sukker, chili, eddike, salt og så tyknet med maizena. Det er lige til at holde ud!

2 dl vand
1 dl sukker
1/2-1 rød chili (alt efter styrke)
1 lille tsk. salt
3 spsk. risvinseddike (eller hvid lagereddike, hvis du ikke har risvin)
1 tsk. maizena + lidt vand til at røre det ud med

Kog vand og sukker op til sukkeret er smeltet. Kom finthakket chili og salt ned i, og lad det koge (småboble) i 10-15 minutter. Tilsæt eddiken, og rør en jævning af maizena og vand. Kom det ned i til passende konsistens, og lad det koge et par minutter ekstra. Det bliver helt klart og tykt (saucen på billedet har været på køl, så bliver den lidt tåget).

Spis med velbehag til al asiatisk mad - den holder en måneds tid på køl, hvis den da overlever så længe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar