torsdag den 25. februar 2016

Caesarsalat


 

Caesarsalat er en af mine absolutte favoritter. Den smager så godt, at man ikke skulle tro, at det var salat. Ah - der er så også rigelige mængder af stegt kyllingebryst og sprødristede brødcroutoner og friskrevet parmesan på - og en helt fantastisk dressing med ansjos og hvidløg. Salaten røg ned - med ansjos og det hele og fadet blev næsten støvsuget. Jeg kunne ikke skaffe romainesalat, så jeg brugte iceberg i stedet. Det er naturligvis en dødssynd, men altså.

Dressing:
3 ansjosfiletter i olie
1 lille (eller et halvt) fed hvidløg
2 spsk. friskrevet parmesan
1 spsk. Worchestersauce
2 tsk. hvid balsamico eller anden eddike
1 dl. god mayonnaise (Hellmanns)
en smule salt
ca. 1/2 dl vand

Salat
1 stort hoved romainesalat
2 kyllingebryster
3 pæne, store skiver brød (ikke nybagt)
ret meget olivenolie til stegning
rigelige mængder af friskrevet parmesan til at drysse med og friskkværnet peber

Begynd med dressingen: Mos ansjoserne sammen med hvidløget i en morter. Tilsæt parmesan og mos det til en tyk pasta. Kom Worchestersauce og balsamico i, og bland det godt. Tilsæt mayonnaise. Lad det stå mens du laver resten.

Steg kyllingebrysterne på begge sider ved medium varme til de er gennemstegte. Lad dem køle af. Skær brødet i terninger på ca 1 x 1 cm og steg dem i rigeligt olivenolie ved medium varme - vend ofte rundt i dem. De skal blive gyldne og sprøde. Drys med lidt salt, og lad dem køle af.

Vask salaten og skær stokken fra. Riv eller bræk salatbladene i forholdsvis store stykker og læg dem i et fad. Skær det afkølede (lunkne) kyllingebryst i skiver, og læg det over. Tilsæt vand til dressingen - den skal være ret tynd, sådan en mellemting mellem fløde og tykmælk i konsistens. Hæld noget af dressingen over salaten, riv ost over i rigelige mængder og kom til sidst croutonerne på. Lidt ekstra ost oven på, friskkværnet peber og vupti - der er serveret. Giv resten af dressingen til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar