tirsdag den 9. februar 2016

Fyldte bagekartofler


Hvis man opererer efter devisen 'bacon er et krydderi' så er her en vegetarisk aftensmad som vækker jubel - lav noget salat til af en art, så det ikke står alene. Du kan også bruge kartoflerne som tilbehør til en steg eller en bøf, det ser fint ud hvis du bruger en stjernetyl til at sprøjte mosen med - og uanset hvad du gør, så smager det godt.

2 kg bagekartofler
200 gr. creme fraiche 38 %
2 æg
1-2 bundter purløg
200 gr. bacon i tykke strimler
2 løg
salt, peber, muskat

Skær et lille låg af bagekartoflen, sæt det på igen og stik en kødnål igennem. På den måde sikrer du at låget ikke falder af og overfladen bliver brun og hård. Kom kartoflerne ind i en 200 grader varm om og bag dem i ca. 1 time. De skal være helt gennembagte, hvis de er meget store (og/eller kommer direkte fra køleskabet) så kan det godt tage 1 1/2 time.

Skær bacon i tykke strimler eller tern, hak løget fint. Steg begge dele gyldne på en pande - baconen skal ikke steges hårdt her. Sæt til side.

Når kartoflerne er bagt, så skrab forsigtigt indmaden ud med en ske og ned i en skål - tag også indmaden ud af 'låget' og kasser låget. Behold skrællerne - mosen skal derned, så du må være omhyggelig så du ikke laver hul i dem! Rør nu kartoffelindmaden grundigt med creme fraiche og æg - det skal være en så lind mos, at du kan sprøjte den ud uden at få krampe i håndledene. Vask purløget og klip det i små stykker ned i. Smag det hele til med salt og peber og gerne en halv revet muskatnød, hvis du kan lide det. Fyld det hele i en sprøjtepose med stjernetyl.

Kom nu en spsk. (ca) bacon og løg ned i hver kartoffelskræl og sprøjt mosen over. Fyld godt med mos i, så du får brugt det hele. Bag det hele i en 200 grader varm ovn i ca. 1/2 time.

Hvis du ikke gider at rode med sprøjtepose osv., så bland bacon og løg ned i kartoffelmossen, rør det godt sammen og fyld det i skallerne med en ske. Det smager også fint!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar