søndag den 14. februar 2016

Tatar



Jeg har en svaghed for rødt kød. En blandt mange svagheder... For det meste spiser jeg tatar som råt, hakket oksekød toppet med salt, peber, æggeblomme, revet peberrod og kapers, men her er en 'all in'-version. Den er ikke så dekorativ, men til gengæld smager den rigtig godt. Tatar skal spises på ristet rugbrød, synes jeg. Der er noget i samspillet med råt kød og sprødt rugbrød, som er rigtig, rigtig godt. I en ideel verden går man til slagteren og får noget lækkert friskhakket magert oksekød som man pimper - i en lidt mere almindelig verden, så kan man købe en bakke tatar i supermarkedet og gøre præcis det samme. Hvis det er forskellen på om man får tatar eller ej, så...

200 gr.  hakket oksekød (tatar)
1 spsk. hakket persille
1 tsk. sennep - maille
2 spsk. hakkede kapers
2 spsk. hakkede cornichoner
1 spsk. hakket skalotteløg
salt, peber
friskrevet peberrod til at komme ovenpå
æggeblomme, hvis man tør

Bland tatarkødet meget grundigt med sennep, hakket persille, kapers, cornichoner og finthakket skalotteløg. Kom friskkværnet peber i, og smag til med salt.Server på en ikke for tynd skive rugbrød, der lige har fået en tur i brødristeren. Top med peberrod og æggeblomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar