onsdag den 3. februar 2016

Tranebærsorbet med lime


Her er en superlækker og smagfuld tranebærsorbet med et lille parfumeret svirp af limeskræl. Der er brugt rigtige tranebær, og det gør hele forskellen. Hvis du kun kender tranebær som saft eller saftevand, så bliver du overrasket over hvor meget smag der er i bærrene. Hvis du har nogle sukkersyltede tranebær til overs, så kan du bruge dem her.

2 dl vand
2 dl lys rørsukker
250 gr. friske (eller frosne) tranebær
1 lime (skrællen)

Kog vand og rørsukker sammen til en sukkerlage - sukkeret skal være helt opløst. Kom tranebærrene i og lad dem koge med i et par minutter. Køl det hele af til det er helt koldt. Blend bærrene og sukkerlagen til en homogen masse. Juster eventuelt konsistensen med lidt vand, hvis det er for tykt. Hvis du vil have en fin sorbet, så kør massen gennem en sigte, hvis du godt kan lidt at der er lidt struktur i, så lad være. Vask limefrugten grundigt og riv den grønne skal fint ned i. Bland godt og smag til. Kør massen på ismaskine, eller frys den i egnet beholder og rør i den hver halve time.

Sorbeten her kan også danne basis for en fin lille tranebærdrink - lad 1 dl sorbet tø lidt op, så en ikke er stenhård, blend den med et passende kvantum vodka og cointreau  (2.cl af hver) og server i cocktailglas. Så er vi ude i en slags frozen cosmopolitan og DET kan man faktisk ikke sige noget som helst dårligt om. Og så er det jo nærmest helsebringende, da tranebær er gode mod blærebetændelse. Skål!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar