onsdag den 24. februar 2016

Italiensk porchetta


Porchetta er flæskesteg på italiensk. Med dobbelt op på svær. Den bliver lavet af et svineslag - det samme man bruger til at lave rullepølse med, bare med sværen på, som bliver rullet sammen om forskelligt fyld. Nogle bruger rasp og laver nærmest en dej, jeg valgte en blanding af bredbladet persille, basilikum, hvidløg og lidt salvie - og egentlig havde jeg en fantasi om at der skulle soltørrede tomater i også. Men det må blive næste gang. Den er langtidsstegt ved 75 grader og så fik den en gang grill til sidst for at få sværen sprød. Meget, meget dejlig og saftig, og resterne kan man brug til en italiensk flæskestegssandwich (stay tuned for that).

1 svineslag  med svær (2,75 kg var min)
groft salt, peber
1 stor potte basilikum
1/2 bundt bredbladet persille
4-5 kviste salvie
2 fed hvidløg

Start med at ridse sværen - eller ridse den efter, hvis det er gjort. Der skal skæres næsten ind til kødet, og så skal der gnides en masse salt ind mellem sværene - jeg brugte 2-3 spsk. til den her fætter. Vend så slaget om, og puds eventuelt fedt og yams af undersiden. Når den er fin, så drys med salt og peber og hvidløg. Vask krydderurterne og bred dem ud over - du behøver ikke at hakke dem, men skær de groveste stængler af persillen. Rul stegen så stramt sammen som du kan, og fæstn den med kødnåle. Kom en smule vand i bunden af et ovnfast fad, så det ikke brænder på. Sæt et stegetermeter ind i stegen - gerne fra enden, sørg for at det er i midten af stegen, eller på det tykkeste sted, hvis den er ujævn. Tænd ovnen på 75 grader varmluft og steg til den er 63 grader. Det tager et par timer (2 1/2-3) - men det kommer an på, hvor kold stegen er når du sætter den ind. Min havde stået på køkkenbordet i et par timer, inden jeg fyldte den. Når du er næsten klar til at spise, så tænd grillelementet i ovnen og giv sværen et ordentligt dyt. Stå og kig på det, og drej evt. stegen rundt, så alle svær bliver sprøde. Skær i skiver og server. Vi fik ratatouille og små ovnbagte aspargeskartofler med rosmarin, salt og peber til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar