fredag den 5. februar 2016

Saltet gris


Jeg kan godt lide konceptet med at dumpe kød - især gris - ned i en saltlage, også kaldet sprængning blandt venner. Klassikeren, der får hele familien (fra morfar til baby) til at sidde stille og savle ned i deres tallerken er naturligvis sprængt oksebryst, her er det svinekoteletter der har fået lov til at overnatte i en lage. Lagen trækker vandet ud af kødet, og giver det en intens smag og en lidt fastere struktur - hvis man ikke overdriver, så er det bare pivsalt.

4 svinekoteletter - f.eks. Grambogaard
4 dl vand
200 gr. sukker
75 gr. salt
1 tsk. hel sort peber
3-4 laurbærblade
2 hele stjerneanis

Kog vandet op med sukker og salt, til det er helt opløst. Lad den koge et minut eller to, og kom så hel sort peber, laurbærblade og stjerneanis ned i. Lad den nu køle helt af. Når den er kold, så kom kødet ned i, sørg for at det holder sig nede i lagen ved at lægge en lille tallerken over, og så et låg. Stil det i køleskabet i et døgns tid.

I en ideel verden smider du efterfølgende koteletterne på en rødglødende gril, eller en grillpande, hvis du har sådan en, i sådan en helt almindelig børnetravl hverdag smider du dem på en meget, meget varm pande og steger dem. De skal være en anelse rosa inden i (synes jeg) - hvor længe de skal stege på hver side, kommer an på hvor tykke de er. Du kan give sukkersyltede tranebær til og en god, bagt kartoffelmos.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar