Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 22. maj 2015
Bagte bananer med karamelsauce og chokoladesauce
Hvis man er typen der kan lide bananer, så bliver man helt salig over denne dessert - bagte bananer med karamelsauce og chokoladesauce. Karamelsaucen kommer i to udgaver - den nemme, og den hjemmelavede. Den hjemmelavede giver en ordentlig portion, fordi der skal noget volumen på når man laver det. Det nytter ikke at stå og fedte med to spsk. fløde og noget sukker i en gryde.
4-5 modne bananer
Chokoladesauce:
2 dl piskefløde
1 dl chokoladepallets (f.eks. callebaut) eller anden god mørk chokolade
Karamelsauce - den nemme:
130 gr. karameller (Werthers echte - men de bløde, ikke karamelbolcherne!)
1/2 dl. piskefløde
eller
Karamelsauce, hjemmelavet:
1/4 l piskefløde
250 gr. muscovadosukker (eller rørsukker)
50 gr. glycose
30 gr. smør
1/4 tsk salt (ret fint)
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Chokoladesauce:
Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og tilsæt chokoladen. Lad den smelte, og pisk det hele til en fin blank chokoladesauce. Køl den af, så den er lunken.
Karamelsauce - den nemme:
Smelt karamellerne i fløden. Det går hurtigt, men du skal være over det, så det ikke brænder på. Når det er smeltet sammen til en homogen masse er den klar. Lad den køle af, så den også er lunken, men stadig flydende..
Karamelsaucen hjemmelavet: Kom alle ingredienser i en gryde, og bring det i kog. Rør det godt samme når det koger, til det bliver en fin homogen sauce. Lad saucen køle af, så den er lunken men stadig flydende.
Læg de hele bananer med skræl i et ovnfast fad eller på en tallerken, og bag dem i 10-15 minutter. De skal blive helt sorte og ret bløde. Tag dem ud, og lad dem køle af i ca 20 minutter inden du spiser dem, så de stadig er lune, men ikke brændende varme.
Så tager man en banan, flækker den og kommer karamelsauce og chokoladesauce ned i den, og spiser. Velbekomme!
PS: Hvis du har fået blod på tanden, så kan du også lave karameller (med havsalt) - det er samme ingredienser som til den hjemmelavede karamelsauce, du skal bare koge det længere - og tilsætte flagesalt.
Etiketter:
banan,
chokolade,
dessert,
stop-spild-af-mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar