fredag den 1. maj 2015

Grovbirkes


Det er jo noget af en tros-krig hvordan man synes at thebirkes skal være. På sjælland skal de helst være med remonce - også de grove. Jeg var også lige ved at falde for fristelsen til at lave dem her med remonce - men helt ærligt, det er ikke nødvendigt. Disse grovbirkes er et stykke lækkert flagende morgenbrød - lidt ligesom en lidt grov croissant, og den laves på samme måde ved at rulle smør ind i en dej til det bliver til mange tynde lag.

10-12 stykker (de er små)

2 1/2 dl vand
30 gr. gær
10 gr. salt
10 gr. sukker
150 gr. grovvalsede flager (jeg brugte en femkornsblanding)
100 gr. fuldkornshvedemel
250 gr. hvedemel
250 gr. smør til udrulning
Valgfri fuglefrø til drys

Opløs gæren i vandet, tilsæt salt, sukker, flager og fuldkornshvede, og til sidst hvedemel. Dejen skal være ret fast og ikke klistret. Ælt den til den slipper skålens kanter, og læg den på køl i en halv time. Tag smørret ud af køleskabet og bank det ud til en firkant på ca 20 x 20 cm. Tag dejen ud, og rul den ud til en firkant på ca 30 x 30 cm. Læg smørret på dejen, og fold den helt ind over, så smørret er helt dækket. Rul det ud til et rektangel på ca 1/2 cm tykkelse. Fold de to ender ind mod midten, og fold hele dejen sammen, så du har fire lag. Sæt på køl i en halv time. Gentag: Tag dejen ud, og rul den ud til et rektangel, den skal være ca. 1/2 cm høj. Fold fra kanten 1/4 ind til midten fra højre og venstre, og fold den til sidst sammen. Kom dejen på køl i en halv time. Gentag endnu en gang.

Rul dejen ud i et rektangel igen i ca 1/2 cms tykkelse. Rul dejen sammen til en roulade, fra den brede ende. Læg den med sammenføjningen nedad, og skær den ud til ca. 12 stykker. Lad dem hæve til dobbelt størrelse, pensl dem med vand og drys med valgfri (små) fuglefrø - jeg brugte hørfrø, og bag dem i 20 minutter ved 220 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar