Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 20. maj 2015
Jordnøddedressing
Det er måske ikke den allerkønneste lille dressing/dip, men den forsvandt som DUG for solen. Rigtig fin til asiatisk mad - vi fik den til rispandekager. Fordi nogen havde glemt at købe sesam og derfor ikke kunne lave gomadressing...
200 gr. saltede peanuts
1/2 dl sesamolie
1 1/2 spsk. fishsauce
2 spsk. ketjap manis (sød soyasauce - eller alm. soya og lidt honning)
1 spsk. rørsukker
1/2 chili (efter smag)
1 lime - skal og saft
4 spsk. friskhakket koriander (fra bundt, ikke potte)
Rør sesamolie, fishsauce, soyasauce og sukker sammen med limesaft. Hak chilien fint, og kom ned i. Mal jordnødderne ret fint på en kværn, og bland det hele sammen. Vend korianderbladene i
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar