søndag den 10. maj 2015

Nøddemakroner


 


Nu er det jo ikke sådan at man egentlig ikke kan spise disse små kager bare sådan som de er. Forbavsende hurtigt, faktisk. Men det er først sammen med rabarber, at de VIRKELIG kommer til deres ret. Hvis du laver bagte rabarber med hvid chokoladecreme og erstatter müsli med nøddemakronerne så tør jeg næsten love, at du kan høre de små englebasser synge. Man kan også opgradere dem med chokoladeganache, og lægge dem sammen parvis (lige inden servering, ellers bliver de bløde).

200 gr. hasselnødder eller mandler (jeg brugte halvt af hvert)
200 gr. rørsukker
2 æggehvider (ikke de allermindste i verden)

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Pisk æggehvider og rørsukker sammen til det er medium luftigt - det skal ikke være fast skum som til marengs.

Kværn nødderne ret fint i en kværn og vend dem ned i. Jeg synes det er nemmest at sprøjte nøddemakronerne ud på bagepapir - bare kom dejen i en frysepose og klip hjørnet af, så er du klar. Hvis du bruger en tyl, så risikerer du at dejen sætter sig fast i den. Sprøjt dem ud med god afstand, de flyder noget ud - man kan godt have dem alle sammen på en plade, hvis man kan leve med at et par stykker vokser samen, ellers brug to. Kom dem i ovnen 16-18 minutter, hold øje med dem. De skal være gyldne, ikke brune. De bliver sprøde(re) når de køler af.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar