4 personer (heraf to børn. Hvis I er flere, så gang op!)
200 gr. durummel
300 gr. hvedemel
1/2 tsk. salt
3 hele æg
1/2-1 dl vand
(mel til udrulning)
25 gr. smør til den færdige pasta
Ælt det hele sammen til en fast dej, som stort set ikke må klistre. Det kommer an på hvor store dine æg er, hvor meget vand du skal bruge. Jeg brugte 3 M/L æg, og en hel dl vand til at få samlet dejen, men kom lidt vand i ad gangen. Når dejen er samlet, så film den, og læg den på køl i mindst 20 minutter.
Tag dejen ud, og del den i to dele. Rul hver del ud så tyndt du orker (ca 2 mm) (hvis du har en pastamaskine kan du selvfølgelig også bruge den) - husk, at når du koger pastaen, så hæver den, så den færdige pasta bliver både tykkere og bredere end den rå dej. Rul dejen løst sammen fra den brede ende, ligesom hvis du ville lave en roulade. Skær 'skiver' af rouladen med en skarp kniv, ca 3-4 mm brede. Rul hver 'skive' ud, så du får en lang pastastrimmel, også kendt som fettucine blandt venner. Læg de færdige pastastrimler på et viskestykke. Når du har brugt al dejen, så sæt 3-4 liter vand til at koge, tilsæt en generøs skefuld salt og lidt olivenolie, og kog pastaen i spilkogende vand i et par minutter til den er mør - smag på den. Hæld vandet fra, kom et stykke smør i gryden og vend pastaen rundt heri, så den ikke klistrer sammen.
Det er sådan her, pasta skal smage. Det fortjener en god tomatsauce, friskrevet ost og pesto, hvis man er til det.
Tip:
Køb en god færdig pesto - Løgismose i Netto har en rigtig fin en. Eller blend 1 bundt basilikum med 2 spsk. kapers, 25 gr. ristede, afkølede pinjekerner, 50 gr. hel parmesan, saft og skal fra 1/2 citron, 1 fed hvidløg og så meget olivenolie, at det bliver til en lind masse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar