søndag den 24. maj 2015

Vafler


Efter vi fik et vaffeljern for nogle år siden har menuen jævnligt stået på vafler - mest til morgenmad. Vafler kan smagssættes og varieres i en uendelighed - kom fintrevet appelsinskræl i, citronskræl, lakridspulver eller kardemomme. Her er en helt 'plain' version som giver 7 dobbelte vafler i mit vaffeljern. Det allerbedste er, at hvis der er rester, så kan man fryse dem ned, og så har man hurtige vafler til en anden god gang. Så er det bare at ploppe dem direkte ned i toasteren og vupti, ikke et øje er tørt. Man kan også ligefrem kalkulere med det, og bage en større portion, men man skal beregne ret lang bagetid.

300 gr. hvedemel
1 dl. sukker
2 tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker (man kan også sagtens bruge vaniljestænger, hvis man har for mange af dem)
5 dl. mælk
4 æg
100 gr. smeltet smør, og smeltet smør til vaffeljernet

Tænd vaffeljernet. Smelt smørret. Bland alle de tørre ingredienser sammen, tilsæt så mælk og rør godt sammen, derefter æg. Pisk grundigt, så der ikke er klumper i. Tilsæt til sidst det smeltede smør. Smør jernet med en anelse smeltet smør hvis det er nødvendigt, fordel en passende mængde ud over, og bag til vaflen er klar - i mit vaffeljern tager det 6-7 minutter (!).

Spise med sukker, sirup, honning, syltetøj, græsk yoghurt eller hvad du nu synes passer til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar