Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 9. maj 2015
Koldskål
Jeg kan ret godt lidt koldskål, og jeg har smagt mig igennem nærmest samtlige købevarianter og eksperimenteret med alle mulige variationer i køkkenet indtil jeg ENDELIG nåede frem til en koldskål der smager, som koldskål skal smage. Den er lavet på halvt tykmælk og halvt kærnemælk og den vinder tydeligt ved at stå en dags tid på køl - og ved at blive lavet på økologisk mælk.
6 æggeblommer
12 spsk. rørsukker
1 stang vanilje
1 citron (skallen)
1 liter tykmælk
1 liter kærnemælk
Pisk æggeblommerne med 11 spsk. sukker - brug den sidste til at skrabe vaniljekornene ud i, og mase dem godt rundt, så de bliver fordelt. Kom vaniljen op til æggeblommerne og piske det hele til det er helt hvidt - det tager et par minutter. Vask citronen - som helst skal være ubehandlet, hvis du vil slippe for alt for mange pesticider i din mad - og riv den fint ned i. Pisk nu tykmælken i, og sørg for at æg og tykmælk er blandet til en homogen masse. Kom kærnemælken i, og bland det godt. Hvis du ikke lige har en 2-liters-beholder, så kan du hælde den færdige koldskål ned i mælkekartonerne og opbevare dem i køleskabet (der bliver selvfølgelig noget til overs. Det bliver du så nok nødt til at spise med det samme. Pokkers!) Det holder en 3-4 dage på køl, og er bedst, når det har fået lov til at tække mindst nogle timer, og gerne til næste dag. Server med kammerjunkere - eller med müesli-knas, eller, hvis du vil køre den helt ud til kanten: klumper af hjemmelavet vaniljeis i. Man dør lidt...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar